2017-11-18 19:00:00, Trnava

Po šiestich rokoch sa Longital vracia do Trnavy.

vstupné /
> predpredaj 7 eur na https://www.ticketportal.sk/Event/LONGITAL a v Turistickom informačnom centre (Mestská veža)
> na mieste / 10 eur

==============

LONGITAL /
Longital je trio, ktoré tvorí Daniel Salontay a Shina – hudobní svetobežníci z kopca nad Dunajom, ktorý sa kedysi volal Longital – a Marián Slávka, bubeník a klavirista, ktorý sa k ním vrátil po rokoch.

Kozmopolitný názov korešponduje so životom umeleckej a životnej dvojice. Pravdepodobne najrozcestovanejšia slovenská skupina hrala až v dvanástich krajinách Európy, v Amerike a Kanade. Ich piesne sú výlučne v slovenčine, osobné texty vytvárajú na hudobnom pozadí nevšedné emócie a príbehy, akoby z vlastného vesmíru. Shinin charizmatický spev, hlboké basové linky hrané slákom a výrazná pódiová prezentácia sú vyvažované Danovou divokou hrou na akustickej gitare vo všetkých možných polohách od jemných minimalistických verklíkov, jazzových prvkov až po nespútané zvukové steny. Ženský a mužský vokál sa prepletajú, chvíľu znejú spolu, chvíľami každý za seba.

Hudba Longital je plná prekvapení a dynamických zvratov. Autorská dvojica prešla niekoľkými žánrovými obdobiami a po rokoch experimentovania s elektronikou v 2012 Longital odkladajú technológie a prichádzajú s akustickým koncertným programom.

Longital patrí medzi stálice slovenskej nezávislej scény, má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny. Po viac ako šestich rokoch sa kapela vráti aj do Trnavy, odkiaľ Daniel Salontay pochádza, a na koncerte predstaví svoj najnovší album Divoko.

web: http://www.longital.com/
fb: http://www.facebook.com/longital
Soundcloud http://soundcloud.com/longital
video : http://youtube.com/longital

==============

V rámci projektu Malý Berlín 2017 z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.
Mediálni partneri: Mesto Trnava, trnava-live.sk, Trnavský Hlas.

City: Trnava

Venue address:

Synagóga - Centrum súčasného umenia
Halenárska 2, Trnava

Venue link: Synagoga

Date, time: Sat, 11/18/2017 - 19:00

Buy tickets: Ticketportal predpredaj